TB Praktijk Marion Vreugdenhil
Natuurgeneeskundige begeleiding voor mens en dier

In balans zijn

Wie gezond is, zit lekker in zijn/haar vel en heeft genoeg vitaliteit om niet ziek te worden, maar er is meer. Wie zich goed voelt (en gezond eet en beweegt). heeft een positief zelfbeeld en kan op een ontspannen manier met problemen, situaties, werk, stress en andere mensen of kinderen om gaan. Daarnaast is iedereen anders of uniek en meer dan een lichaam. Een mens heeft ook emoties, gedachten, intuitie, bewustzijn, een ziel, verleden en leefomgeving. Dit alles stroomt en is met elkaar in balans. 
Soms raak je echter uit balans: je wordt ziek, oud 'zeer' komt boven, hebt vage klachten, verhuist, school of werk geeft stress, bent dik, piekert veel, zit niet lekker in je vel, je voedingspatroon is niet goed voor jou of bent snel uit balans omdat je bijv. net als ik gevoelig bent. 

Een kind wordt op school gepest, reageert slecht op een vaccinatie, heeft buikpijn, eet slecht, maakt iets naars mee, voelt zich niet 'thuis' of is hoogsensitief. Een hond of paard reageert angstig, beweegt niet optimaal, heeft huidklachten of het gezin of de kudde is veranderd. Daarnaast kun je klachten of ziektes zien als signalen en kansen voor bewustwording, innerlijke groei en een gezondere levensstijl. 

Als jij, je kind of je dier uit balans is, dan is hulp bij het zoeken naar een nieuwe balans nuttig en goed. Ik ben van mening dat, om weer duurzaam in balans te komen, mensen zelf moeten (willen) veranderen en daar vaak een ‘zetje’, steun of inzicht bij kunnen gebruiken. Je kiest er dan bewust voor om anders, gezonder en/of bewuster te leven, zodat alles weer gaat stromen en er een nieuwe balans ontstaat. Voor een duurzame oplossing en balans is het erg belangrijk om de oorzaak te vinden en ook daaraan te werken. Daarom zijn meerdere consulten nodig. 

Kom op natuurlijke wijze w(m)eer in balans!

Vul het contactformulier in voor een afspraak bij Afspraak maken & contact, of neem direct contact met mij op.