TB Praktijk Marion Vreugdenhil
Natuurgeneeskundige begeleiding voor mens en dier

Even voorstellen:

Mijn naam is Marion Vreugdenhil en sinds 2013 heb ik een natuurgeneeskundige praktijk aan huis in Den Hoorn. Ik vind het zo fijn als ik mensen echt verder kan helpen op hun pad of gezondheid: het is bijzonder, fascinerend en fantastisch om te doen!. Die praktijk was er niet zomaar. Ik ben hoogsensitief, veelzijdig en creatief. Daarnaast heb ik in mijn leven een depressie en burn-out doorgemaakt. Lang heb ik gezocht om al mijn kwaliteiten in een goede balans tussen werk, gezin en ontspanning vorm te geven. Dat is gelukt; ik voel mij vitaal en stralend en deel het graag middels Totaal Balans consulten, Workshops, Vrouwencirkels en via mijn Life Balance Blog.

Jarenlang heb ik gewerkt als parttime kleuterjuf op de Vrijeschool in Delft en later in Den Haag. Die antroposofische visie, als ook de liefde voor de natuur is zichtbaar in mijn manier van werken. Tegenwoordig pas ik - naast mijn praktijk - enkele middagen op een autistisch kindje. Voor mijn ontspanning wandel ik met mijn hond Tessa, tuinier ik op mijn volkstuin, lees ik en doe ik aan yoga. In ons huis is een gouden vitaliser geïnstalleerd voor schoon en vitaal water. Ik sta sinds begin 2017 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en de beroepsvereniging CAT. Samenwerken doe ik met: Therapie in Delft, VIA, CAT, collega's, Vitaness en Project7-blad. Voor mijn totaal balans praktijk ben ik opzoek naar een massagetherapeut en/of yogastudio om nauw mee samen te werken voor een brede ondersteuning en meer contactmomenten. Ben jij die collega? Neem dan contact met mij op. 

Mijn kennis uitbreiden doe ik graag. Ik volg daarom jaarlijks diverse cursussen, inwijdingen en workshops. In 2017 heb ik een (verdiepings)cursus over wilde kruiden, tincturen en zalven maken gevolgd, om nog meer kennis te kunnen delen tijdens mijn workshops en wandelingen. Hieronder kun je meer lezen over mijn opleidingen en cursussen.

Opleidingen en cursussen

Ik heb eind 2012 het diploma van de opleiding Totaal Balans behaald. Het is een opleiding op HBO-niveau, waar ook gevraagd wordt om aan jezelf en je eigen gezondheid te werken. De titel van mijn scriptie was 'Hoogsensitiviteit'. Een medische basisopleiding behoort tot een vast onderdeel van de opleiding en die heb ik met zeer goede cijfers afgerond. Ik ben bij hen aangesloten als erkend en gediplomeerd therapeut Totaal Balans. Van Totaal Balans heb ik de Masterclass Chakra's en Symbolen, Coderingen I en II en alle updates gevolgd. Na het Vwo heb ik Logopedie gestudeerd en de reguliere Pabo gedaan. Mede daardoor heb ik ervaring en affiniteit met leer- en gedragsproblemen bij kinderen zoals dyslexie, AD(H)D, autisme en HSK (= hoogsensitief kind). 

Elk jaar volg ik diverse bij- en nascholingscursussen, congressen en bezoek ik collega's. Dit allemaal om mijn kwaliteiten te waarborgen. In 2017 ben ik de jaartraining Kruiden gedaan bij Kruidenkriebels. In mei 2014 heb ik - heel bijzonder - een hartinwijding van Sjamaan Dona Marquesa uit Peru gekregen, de tweede Incasjamaaninwijding kreeg ik in mei 2015 en de derde in juni 2016. Workshops die ik gevolgd heb zijn: Het Immuumsysteem, Het Endocriene Stelsel, Detoxificatie, Energie, Laaggradige onstekingen, Diabetis en bloedsuikerspeigel en Bindweefsel van D. Lueb bij Vitortho en daar ook de workshops De oncologische patient en Darmen. In 2016 ben ik met een counselingscursus (bij Civas) gestart. Andere cursussen die ik o.m. gevolgd heb zijn: Chumpistenen (volgens de Incatraditie), de basisworkshop NLP, yoga, Reiki I, EHBO (homeopatisch & regulier), Engelenmassage, Intuitieve ontwikkeling en div. cursusen op antroposofisch en/of spiritueel gebied.