TB Praktijk Marion Vreugdenhil
Natuurgeneeskundige begeleiding voor mens en dier

Project7-blad Delft

Project7-blad Delft is een van de 21 studiegroepen van Project7-blad. Door heel Nederland komen deze groepen gezellig bij elkaar om 'oude' kennis te delen over voeding, wildplukken, persoonlijke verzorgende, huismiddeltjes etc. Voor Zuid Holland ben ik de gastvrouw en komen we enkele woensdagmiddagen door het jaar heen bij elkaar in mijn tuinhuisje op Volkstuinencomplex Vijvertuinen in Delft. Lees de agenda en thema's voor Project7-blad Delft Hieronder.

Project7-blad 13 september: EHBO-zalf maken

Op woensdagmiddag beginnen we om 13.15 uur in mijn tuinhuisje op Vijvertuinen in Delft met kruidenthee of koffie. We maken die middag zelf een EHBO-zalfje van duizendblad, goudsbloem of heermoes. Ook gaan we het park in om vlierbessen te plukken en brouwen er een lekker en super gezond drankje van (smaakt naar gluhwein). Daar eten we als afsluiting om 16.45 uur een sneetje pompoenbrood bij. Er kunnen maximaal 8 mensen meedoen en de bijdrage in de kosten is 13,- euro. Dit is inclusief drankjes, grondstoffen etc. Graag zelf een klein glazen potje meenemen. Bij aanmelding de keuze voor de zalf doorgeven. Graag aanmelden door een mail te sturen naar marionvreugndehil@gmail.com.

Project7-blad 25 oktober: Zuurkool maken

Na het grote succes van afgelopen maart wordt het thema zuurkool maken op verzoek herhaald. Deze woensdagmiddag maken we bij mij thuis in Den Hoorn zelf zuurkool van biologische witte kool. Er is koffie, thee en iets lekkers. Ook zorg ik voor het recept en de ingredienten. Wel zelf een grote, uitgekookte weckpot, snijplank en groot mes meenemen.  Er kunnen maximaal 12 mensen meedoen en het adres krijg je na aanmelding via de mail. De kosten in de bijdrage is ca. 14,- euro. Graag op tijd aanmelden via de mail i.v.m inkoop (marionvreugdenhil@gmail.com).

Vorige data en thema's:

Project7-blad 19 april: zonnebrandcreme maken

Project7-blad 24 mei Vlierbloesemsiroop maken

Project7-blad 5 juli Communiceren met planten 

Voor alle Project7-blad bijeenkomsten geldt:

Tijd:      13.30 (inloop va 13.15) tot circa 16.45 uur 

Adres: Volkstuinencomplex Vijvertuinen, Tuinnummer 41, Kerkpolderweg 3, Delft       

Kosten: €10,- (+ iets extra's voor de materialen)

M: marionvreugdenhil@mail.com