TB Praktijk Marion Vreugdenhil
Natuurgeneeskundige begeleiding voor mens en dier

Project7-blad Delft --> Kruid&magie

Ik ben gestopt met Project7-blad Delft, omdat die vorm niet meer bij mij past. Een paar maal per jaar zal ik workshops organiseren, omdat het leuk, waardevol en gezellig is. Ik deel dan kennis over gezonde voeding, wildplukken, geneeskrachtige kruiden, persoonlijke of verzorgende huismiddeltjes, magische kruiden etc. Dat vindt plaats bij mij thuis in Den Hoorn of in mijn tuinhuisje op Volkstuinencomplex Vijvertuinen in Delft. De prijs van die workshops is laagdrempelig. Doe ook mee!

Project7-blad 31 januari 2018: Vetbollen voor vogels en rozencreme maken

Met ossenwit en zaadjes maken we leuke vetbollen voor in de tuin of het balkon. Ook maken we een zelfverzorgingsproduct voor onszelf en wel rozencrème van biologische olie met etherische rozenolie. Meenemen een potje voor de zalf. De middag begint om 13.30 uur en duurt tot circa 16.30 uur. Deze middag is iets duurder dan normaal, omdat etherische rozenolie puur & duur is.                                                Enkele mensen willen dat deze workshop herhaald wordt, omdat zij op 31-1 niet konden. Geef je op als je meewilt doen.

14 maart: Zaadbommen en paardenbloemtapenade maken

Van paardenbloemen en appels maken we een lekkere, zoete en gezonde spread voor op brood en toostjes. Met zaden van wilde bloemen en kruiden maken we zaadbommen. Die kun je vervolgens in de bermen, parken en andere saaie groenstroken gooien om de natuur in jouw omgeving meer variatie en kleur te geven. Meenemen: uitgekookt, glazen jampotje. De middag vindt plaats in mijn tuinhuisje op Vijvertuinen en begint om 13.30 uur en duurt tot circa 16.30 uur. 

25 april: Smudgestick en zonnebrandcreme (en start smeerwortelzalf) maken.

Van kruiden en bloemen uit mijn volkstuin en je eigen tuin maken we een smudgestick.  Nadat deze stick is gedroogd kun je hem branden en daarmee een ruimte energetisch schoonmaken. Precies hetzelfde als witte salie doet, alleen heb je deze zelf gemaakt met planten uit je eigen omgeving. Ook gaan we zonnebrandcrème maken op basis van onder meer kokosolie. Deze crème heeft een beschermingsfactor van 7 a 10 en bevat alleen goede stoffen voor je huid. Smeerwortel wordt uitgegraven en in olie gezet voor de volgende keer. De middag vindt plaats in mijn tuinhuisje op Vijvertuinen en is van 13.30 tot 16.30 uur.

6 juni: smeerwortelzalf maken en ...

Tijd:      14.00 (inloop vanaf 13.45) uur tot circa 16.45 uur 

Adres:   Volkstuinencomplex Vijvertuinen, Tuinnummer 41, Kerkpolderweg 3, Delft  (tenzij anders aangegeven)    
Kosten: €15,- (en soms iets extra's vanwege dure materialen)
Mail:      marionvreugdenhil@mail.com