TB Praktijk Marion Vreugdenhil
Natuurgeneeskundige begeleiding voor mens en dier

Project7-blad Delft

Project7-blad Delft is een van de vele studiegroepen van het landelijke Project7-blad. Door heel Nederland komen deze groepen gezellig bij elkaar om 'oude' kennis te delen over voeding, wildplukken, persoonlijke verzorgende, huismiddeltjes etc. Voor Zuid Holland ben ik de gastvrouw en komen we enkele woensdagmiddagen door het jaar heen bij elkaar in mijn tuinhuisje op Volkstuinencomplex Vijvertuinen in Delft. Lees de agenda en thema's voor Project7-blad Delft hieronder. Doe ook mee!

Project7-blad 25 oktober: Zuurkool maken      Deze bijeenkomst is helaas afgelast. 

Project7-blad 31 januari 2018: Vetbollen voor vogels en rozencreme maken

Met ossenwit en zaadjes maken we leuke vetbollen voor in de tuin of het balkon. Ook maken we een zelfverzorgingsproduct voor onszelf en wel rozencreme van biologische olie met etherische rozenolie. Meenemen een potje voor de zalf. De middag begint om 13.30 uur en duurt tot circa 16.30 uur. Deze middag is iets duurder dan normaal, omdat etherische rozenolie puur & duur is. 

Project7-blad 14 maart: Zaadbommen en paardenbloemtapenade maken

Van paardenbloemen en appels maken we een lekkere, zoete en gezonde spread voor op brood en toostjes. Met zaden van wilde bloemen en kruiden maken we zaadbommen. Die kun je vervolgens in de bermen, parken en andere saaie groenstroken gooien om de natuur in jouw omgeving meer variatie en kleur te geven. Meenemen: uitgekookt, glazen jampotje. De middag vindt plaats in mijn tuinhuisje op Vijvertuinen en begint om 13.30 uur en duurt tot circa 16.30 uur. 

Project7-blad 25 april: Smudgestick en zonnebrandcreme maken.

Van kruiden en bloemen uit mijn volkstuin en je eigen tuin maken we een smudgestick.  Nadat deze stick is gedroogd kun je hem branden en daarmee een ruimte energetisch schoonmaken. Precies hetzelfde als witte salie doet, alleen heb je deze zelf gemaakt met planten uit je eigen omgeving. Ook gaan we zonenbrandcreme maken op basis van onder meer kokosolie. Deze creme heeft een beschermingsfactor van 7 a 10 en bevat alleen maar goede stoffen voor je huid. De middag vindt plaats in mijn tuinhuisje op Vijvertuinen en is van 13.30 uur tot circa 16.30 uur.

Voor alle Project7-blad bijeenkomsten geldt:

Tijd:      13.30 (inloop va 13.15) tot circa 16.45 uur 

Adres: Volkstuinencomplex Vijvertuinen, Tuinnummer 41, Kerkpolderweg 3, Delft   (tenzij anders aangegeven)    

Kosten: €10,- (+ iets extra's voor de materialen)

M: marionvreugdenhil@mail.com

Vorige data en thema's:

Project7-blad 19 april: zonnebrandcreme maken

Project7-blad 24 mei Vlierbloesemsiroop maken

Project7-blad 5 juli Communiceren met planten 

Project7-blad 13 september: kruidenzalf maken van Heermoes of duizendblad