TB Praktijk Marion Vreugdenhil
Natuurgeneeskundige begeleiding voor mens en dier

Project7-blad Delft --> Kruid&magie

Ik ben gestopt met Project7-blad Delft, omdat die vorm niet meer bij mij past. Een paar maal per jaar organiseer ik workshops, omdat het leuk, waardevol en gezellig is. Ik deel dan kennis over gezonde voeding, wildplukken, geneeskrachtige kruiden, persoonlijke of verzorgende huismiddeltjes, magische kruiden etc. en we maken natuurlijk iets. Dat vindt plaats bij mij thuis in Den Hoorn of in mijn tuinhuisje op Vijvertuinen in Delft. De prijs van die workshops is laagdrempelig en we starten om 13.45 uur met koffie, kruidenthee en iets lekkers. Doe ook mee!

25 april: Paardenbloemtapenade en tinctuur maken 

We hebben heerlijke tapenade en mooie reinigende tinctuur gemaakt. 

30 mei en 13 juni  Smeerwortelzalf maken en bloesemplukken

Smeerwortelzalf is echt een super EHBO-zalf die niet in je keukenkastje mag ontbreken. Je kunt de zalf op open wondjes, blauwe plekken of gekneusde spieren smeren, want hij geneest het allemaal. Deze middag gaan we de zalf - die al op olie is gezet - maken. Je krijgt informatie over de plant en je gaat hem tekenen. Als er bloesem bloeit (linde of vlier) gaan we daar ook siroop van maken.

Graag meenemen een uitgekookte glazen potje en 1 liter fles. De woensdagmiddagen vinden plaats in mijn tuinhuisje op Vijvertuinen Delft en het is van 13.45 tot 16.30 uur. Aantal deelnemers minimaal drie en maximaal zes en de kosten zijn 15,- of 17,- als er siroop gemaakt wordt. Opgeven via de mail: marionvreugdenhil@gmail.com.


Tijd:      14.00 (inloop vanaf 13.45) uur tot circa 16.45 uur 

Adres:   Volkstuinencomplex Vijvertuinen, Kerkpolderweg 3, Delft  (tenzij anders aangegeven)  Kosten: €15,- (en soms iets extra's vanwege dure materialen)
Mail:      marionvreugdenhil@mail.com